Het dragersgilde

Wij beschikken over een vaste groep dragers.
De meeste van hen wonen en werken in de omgeving van Hoogkarspel.
Ook zij zetten zich belangeloos in voor de vereniging.
Zij kennen de mensen en de meeste leden van onze vereniging.

Dat “De Laatste Eer” met zijn tijd meegaat, bewijst het feit dat wij sinds 2006 ook een vrouwelijke drager binnen ons dragersgilde hebben.
Het betreft mevr. Anja Schoen.
Niet altijd worden alle dragers ingeschakeld tijdens een uitvaart. Het komt voor dat de familie zelf een rol bij het dragen van de kist wil vervullen. Maar er is altijd 1 drager van de vereniging, naast de uitvaartleiding aanwezig.

Ook kan het voorkomen dat de uitvaartleidster een drager vraagt haar te assisteren bij een condoleance.
Het is een vertrouwd gevoel voor de nabestaanden wanneer er een bekende drager aanwezig is.

Als extra service aan de familie bestaat ook de mogelijkheid een of twee dragers aanwezig te laten zijn in het familiehuis tijdens de uitvaartplechtigheid.

Momenteel bestaat het dragersgilde uit de volgende personen:

IMG 2565 150    dhr. P. Meester IMG 2562 150 dhr. F. Zwagerman
IMG 2566 150   dhr. S. Swagerman IMG 2567 150 dhr. S. v. Bennekom
IMG 2564 150   dhr. J. Jongert dhr. J. Buijsman
IMG 2563 150   dhr. P.K. Zwagerman     IMG 2569 150 mevr. A. Schoen

De dragers handelen aan de hand van het dragersprotocol dat “De Laatste Eer” heeft vastgesteld en er is overeenstemming bereikt in kledingvoorschriften.

Het dragersgilde & dhr. J. Bakker